Cum transformi discutiile de la targul de joburi in mini-interviuri de angajare

interviu_angajare

Discutiile de la targurile de cariera sunt oportunitati excelente pentru a te putea propulsa in cariera. Intr-un timp foarte scurt ai sansa de a interactiona cu zeci sau sute de reprezentanti ai companiilor, carora le poti arata CV-ul tau si le poti demonstra ca esti candidatul potrivit pentru joburile disponibile. Pentru a te asigura ca jobul va fi al tau, gandeste-te la aceste interactiuni cu angajatorii ca la niste interviuri de angajare. Si ca la orice interviu, rolul tau este sa te pui in evidenta si sa pui, la randul tau, intrebarile castigatoare. Iar noi iti dam cateva exemple de astfel de intrebari mai jos:

Intrebarile cheie si raspunsurile castigatoare la un interviu de angajare

Sa nu ii pui angajatorului nicio intrebare denota dezinteres din partea ta. Mai ales in cazul targurilor de joburi, unde mergi sa ii vizitezi standul si sa descoperi mai multe despre pozitiile disponibile si despre companie. Mai rau decat sa nu pui nicio intrebare este sa pui intrebarile gresite. Nu intreba lucruri pe care ar fi trebuit sa le cunosti dinainte si nu pune intrebari deplasate, care nu au legatura cu parcursul profesional al persoanei careia i le adresezi. Iata cateva dintre categoriile de intrebari pe care ar trebui sa le pui:

Intrebari despre traiectoria profesionala a recruiterului – acest tip de intrebari ii va arata ca esti interesat sa te dezvolti, sa intelegi care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a atinge rezultatele dorite si ca iti faci planuri pe termen lung. Nimic nu este mai apreciat decat un candidat serios, dispus sa investeasca timp si resurse.

Intrebari despre asteptarile companiei de la tine – acest tip de intrebari ii va arata persoanei cu care discuti ca vrei sa fii pregatit si sa iti asumi toate lucrurile pe care va trebui sa le faci in eventualitatea faptului in care vei face parte din echipa. In plus, raspunsurile te vor ajuta sa iti dai seama daca esti pregatit pentru job sau nu.

Intrebari despre traininguri si certificari – tine minte ca nu doar pachetul salarial este important, ci si bugetul investit de companie in dezvoltarea ta profesionala. De aceea este indicat sa descoperi inainte sa te angajezi care sunt planurile in aceasta directie si sa te pregatesti pentru ele. Cele mai multe dintre certificarile pe care le poti obtine sunt pe viata si te vor ajuta pe parcursul intregii tale cariere.

Vezi si alte exemple de intrebari pe care sa le pui la interviu si noteaza-ti-le si pe cele pe care NU ar trebui sa i le adresezi niciodata unui recruiter – nici la stand si nici in sala in care sustineti interviu! Mult succes.