Ce salarii vor oferi angajatorii la targurile de cariera in 2018?

Anul 2018 se anunta unul pozitiv din punctul de vedere al salariilor oferite de companii pentru angajati si al numarului de pozitii disponibile. 2018 este deci, anul in care daca nu ai un job poti incepe cautarea.

Conform Raportului Hipo, 66% dintre angajatori considera ca salariile vor creste, manifestand astfel un optimism moderat comparativ cu anul 2017, cand 81% dintre companiile respondente estimau o crestere.

Peste 90% dintre companii vor sa investeasca in dezvoltarea profesionala a angajatilor, mentinand sau crescand bugetele de training.

Diferentele dintre asteptarile salariale in domeniul Tehnic si cele din domeniul Business si Stiinte Sociale se adancesc si mai mult in 2018; astfel ca in domeniul business/stiinte sociale, candidatii cu peste 5 ani experienta se asteapta la salarii cu 500 de RON mai multdecat in 2017 (de pana la 4500 de RON), in timp ce in domeniul Tehnic asteptarile continua sa atinga pragul de 6000 de RON.

Anul acesta asteptarile salarile difera si in cazul candidatilor juniori, unde cei din domeniul Tehnic isi doresc salarii de 2500 de RON, comparativ cu asteptarile celor din domeniile Business si Social Sciences de 2000 de RON.

In plus, se observa o tendinta a companiilor de a recruta candidati care detin deja abilitatile necesare, avand in vedere ca suportul financiar pentru training-uri a coborat pe pozitia 7 in topul beneficilor oferite.

Descarca gratuit Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2018 aici >>