Targul de cariera din Timisoara incepe vineri si sambata

 

header-adt-timis

Finalul acestei săptămânii a reunit 100 de companii participante şi peste 10 000 de vizitatori în cadrul celui mai mare targ de cariera – Angajatori de TOP Bucureşti. Joburile oferite de companii au fost deschise atât pentru profesionişti, dar şi pentru candidaţi cu nivel mediu de experienţă şi persoanelor entry-level, studenţilor şi proaspăt absolvenţilor. După ediţia din Bucureşti, targul de cariera continuă in Timişoara, săptămâna aceasta, pe 21-22 octombrie la Centrul Regional de Afaceri, iar ulterior printr-o ediţie virtuală, pe www.hipo.ro în perioada 31 octombrie – 13 noiembrie.

Suntem încântaţi de entuziasmul vizitatorilor care au participat vineri şi sâmbătă la targul de cariera Angajatori de TOP Bucureşti.  Ne-a bucurat să vedem că ediţia aceasta candidaţii au fost mult mai bine pregătiţi, că s-au informat despre companiile prezente la eveniment şi joburile la care doresc să aplice. Profilul vizitatorilor a fost unul divers, de la profesionişti cu peste 5 ani experienţă, până la studenţi şi proaspăt absolvenţi. Profesioniştii  cu experienţă de peste 5 ani au reprezentat un segment semnificativ din poolul de candidaţi.

Ediția Angajatori de TOP București va continua cu o ediția locală, în Timișoara, în perioada 21-22 octombrie. Evenimentul reunește 70 de companii şi 2500 de joburi in Timisoara, iar pozițiile deschise sunt atât pentru profesionişti – 15% dintre joburi sunt pentru candidaţii cu peste 3 ani experienţă, 29% sunt poziţii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 40% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 16% sunt poziţii în cadrul programelor de internship. În plus, ediţia aceasta, companiile au şi oportunităţi de carieră part-time. Din statisticile noastre, 32% dintre angajatori vor avea astfel de poziţii deschise. Câteva exemple de oportunităţi de carieră deschise în cadrul evenimentului Angajatori de TOP sunt: Technical Engineer, Senior .NET Developer, Jr. Specialist Achiziții, Sef Departament Vânzări, Health and Safety Specialist (Tires division), Accountant, Customer Care Retention, Cloud Security Architect.

Dupa ediția din Timișoara, evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o ediție virtuală, pe www.hipo.ro. Cei care vor să participe la ediția virtuală a evenimentului trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe site-ul www.hipo.ro. Ulterior pot interacţiona cu platforma 3D a evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile şi cerinţele solicitate de angajatori, pot aplica la joburile respective şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii).

Despre ediția cu numărul 21 Angajatori de TOP București

Evenimentul din weekend a reunit 100 de angajatori şi peste 10 000 de vizitatori. În următoarele săptămâni, CV-urile candidaţilor vor fi analizate de specialiştii în recrutare şi vor fi stabilite o serie de interviuri.  Din feedback-ul vizitatorilor, în cadrul ediţiei din această toamna au apreciat:

  1. Numărul mare de companii şi notorietatea brandurilor, companii multinaționale şi locale. 100 de angajatori, respectiv 300 de specialişti în recrutare au fost prezenţi vineri şi sâmbătă la Sala Palatului. Majoritatea angajatorilor au expunere internaţională şi birouri în multiple ţări, companii care au stabilită strategia de recrutare şi planurile de dezvoltare pentru următoarea perioadă.
  2. Diversitatea poziţiilor deschise: 5000 de joburi deschise pentru cei care sunt în cautarea unui loc de muncă în zone de activitate precumȘ IT, Telecom, Inginerie, FMCG, BPO, Audit şi Consultanţă, Retail, Turism şi Servicii Hoteliere.
  3. Posibilitatea de a participa gratuit la o serie de conferinţe şi workshopuri: 31 de workshopuri şi conferinţe şi peste 50 de manageri şi specialişti au împărtăşit din cunoştinţele lor, proiectele în care sunt implicaţi şi experienţa lor profesională celor peste 1500 de participanţi.
  4. Consiliere gratuită în baza CV-ului. La standul CV Experts, specialiştii în recrutare cu peste 10 ani de experienţă în zona resurselor umane, au oferit recomandări de cum ar putea fi îmbunătăţit CV-ul pentru a obţine jobul dorit. Ce aspecte poate avea în vedere un candidat astfel încât să fie mai aproape de jobul dorit.

Angajatorii prezenţi au participat la eveniment cu zeci sau chiar sute de poziţii deschise, obiectivul lor fiind de a identifica un număr cât mai mare de candidaţi pentru rolurile deschise. În calitate de organizatori am observat o efervescenţă a poziţiilor deschise în această toamnă, iar din feedback-ul primit în cele 2 zile, angajatorii apreciază că mulţi dintre cei prezenţi se potrivesc cerinţelor şi că în următoarea perioadă obiectivul va fi acoperirea poziţiilor deschise.

“Am identificat numeroşi proaspăt absolvenţi interesaţi de rolurile noastre tehnice, dar şi pentru programele de internship. Cu siguranţă echipa de recrutare va avea de lucru serios în următoarele săptămâni deoarece avem peste 700 de aplicanţi” – Alma Cargol, Graduate Recruiter with Employer Branding, Misys.

“Căutăm mai ales colegi noi pentru echipele de vânzări şi suport clienţi. Am întâlnit candidaţi cu potenţial şi avem încredere că mulţi dintre ei se vor alătura Vodafone în curând” – Alina Manole, Manager – Talent& Resourcing, Vodafone România.

“Având în vedere varietatea de oportunităţi pe care le oferă compania Wipro, ne bucurăm foarte mult că am avut oportunitatea să oferim mai multe informaţii despre specificul fiecărui proiect şi etapele procesului de recrutare. Încurajăm persoanele pasionate de aceste domenii (Finance&Accounting, HR, IT, customer support, etc) să aplice indiferent de nivelul actual de experienţă. Candidaţii selectaţi vor primi îndrumarea necesară în procesul de recrutare şi au şansa să înceapă o carieră atât în cadrul proiectelor tehnice, cât şi în cele de tip Non-IT. Încurajăm transparența şi comunicarea eficientă pe tot parcursul procesului” – Laura Dinu, Senior Recruiter, Wipro Technologies.

Mai multe detalii despre evenimentele Angajatori de TOP din această toamna sunt disponibile pe www.hipo.ro

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 10 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in cele mai importante centre universitare din tara), DevTalks (conferinta IT reuneste 1000 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.