Angajeaza-te dupa un targ de cariera – Ghid de Angajare pentru Tineri 2015

680x200_3

Ai participat la un targ de job-uri, ti-ai depus CV-ul la companiile la care ti-ai dorit intotdeauna sa lucrezi si te pregatesti de interviuri? Stii, insa, care sunt tendintele de pe piata fortei de munca? Sau cum te poti pregati pentru intalnirea cu angajatorii pentru a te asigura ca esti un candidat valoros si competitiv?


 

Descarca Ghidul de Angajare pentru Tineri in 2015 >>  pdf-download-icon

 


 

Echipa Hipo ti-a pregatit un Ghid de Angajare pentru Tineri, care centralizeaza atat tendintele generale de pe piata fortei de munca, cat si dorintele specifice ale angajatorilor si experiente si sfaturile altor candidati. Iata cateva lucruri pe care le poti afla descarcand Ghidul:

Ce salarii poti obtine in 2015 la primul job

De cele mai multe ori, asteptarile pe care le ai in ceea ce priveste primul salariu nu sunt foarte ridicate. De aceea, in multe cazuri te multumesti cu mai putin decat ai merita. Sunt, desigur, si situatii in care candidatii vin la interviu cu pretentii nejustificate in ceea ce priveste raportul dintre experienta lor si asteptarile salariale. Pentru a evita astfel de scenarii, este indicat sa te informezi si sa cunosti nivelul salarial mediu, lista atributiilor job-ului la care aplici, oportunitatile de avansare si de largire a spectrului responsabilitatilor si, deci, oportunitatile obtinerii unui salariu mai mare. Ghidul contine informatii cu privire la salariile pe care peste 2000 de candidati le-au primit la primul job – cu exemple din diferite domenii si specializari.

Ce beneficii ofera companiile, pe langa salariu

Pachetul salarial nu contine aproape niciodata doar salariul pe care tu, ca angajat al companiei, il vei primi la sfarsit de luna. Trebuie sa iei in calcul si celelalte beneficii oferite de firma angajatoare, care pot consta in asigurari medicale, bonuri de masa, telefon/laptop/masina de serviciu, vouchere pentru diverse servicii sau produse si lista poate continua. Informeaza-te despre aceste beneficii pentru a te asigura ca vei cantari corect propunerea de angajare si vei beneficia de tot ceea ce ti se promite.

Care sunt asteptarile angajatorilor de la JUNIORI

Pentru a-ti putea realiza un CV competitiv si complet, trebuie sa stii inainte ce asteapta companiile sa gaseasca in CV-ul tau. Vor sa pui mai mult accent pe experienta acumulata sau pe studiile universitare? Este sau nu indicat sa atasezi o scrisoare de intentie? Daca da, cat de lunga ar trebui sa fie ea si ce ar trebui sa contina? Afla care sunt punctele cheie pe care responsabilii de HR ai companiilor le urmaresc atunci cand vine vorba angajarii unui JUNIOR si foloseste aceste informatii pentru a te asigura ca iti structurezi corect atat CV-ul, cat si discursul din timpul interviului de angajare.

Care sunt industriile in care vor sa lucreze cei mai multi tineri

Pentru a te asigura ca ai sanse de reusita, indicat este sa iti cunosti competitia. Ghidul de Angajare pentru Tineri iti dezvaluie care sunt domeniile cele mai cautate de tineri in 2015, care sunt joburile disponibile si ce cunostinte trebuie sa acumulezi pentru a-ti asigura un job de viitor. De asemenea, in Ghid vei regasi testimonialele abslventilor din promotiile anterioare, care s-au integrat deja pe piata fortei de munca si sunt dispusi sa detalieze procesul prin care au trecut si pasii pe care i-au urmat.

Descarca GRATUIT Ghidul de Angajare pentru Tineri si pregateste-te pentru piata fortei de munca!