Creste-ti posibilitatile de angajare in 2017! Urmeaza sfaturile angajatorilor de la targurile de cariera

Locurile de munca in 2017 vin cu recomandari pe masura! Daca vrei sa iti gasesti un job anul acesta, in mediul online, dar mai ales fata in fata cu angajatorul la targurile de cariera, ar trebui sa tii cont de recomandarile unor specialisti in recrutare.

Poate nu te asteptai, dar sfaturile posibililor viitori angajatori te privesc pe tine, candidatul, inca dinainte de a-ti redacta CV-ul. „Sa aiba asteptari realiste si sa investeasca constant in dezvoltarea lor personala si profesionala. Inainte de a aplica la jobul dorit, sa se asigure ca au competenta necesara in mare parte in raport cu cerinta jobului si sa evite candidaturile speculative. Sa aiba motivatia necesara pentru job“, a declarat Viorel Nedelcu, Resourcing Manager la Orange.

Odata ce ai facut cursuri, programe de internship/practica sau ai luat parte la activitati extracurriculare care sa te recomande pentru un job pe care ti-l doresti, este momentul sa-ti completezi CV-ul. Chiar daca la targurile de cariera gasesti standuri ale companiilor care iti ofera suport in vederea evidentierii calitatilor, competentelor si abilitatilor in CV, este indicat ca tu sa ai deja completat formularul standard, astfel incat personalul specializat in redactare de CV-uri sa-ti poata oferi feedback si indrumare.

In aceasta privinta, Rascanu Simona, HR Manager la Insoftdev, spune ca orice candidat trebuie „sa editeze un CV cuprinzator care sa contina informatii relevante despre experienta acumulata pana in acel moment, proiecte desfasurate, activitati extracuriculare relevante pentru cerintele jobului. Sa nu ofere informatii false in CV care ar putea sa ii descalifice o data ce sunt verificate. Sa intreprinda activitati extracurriculare si sa se implice in proiecte care ar putea sa ii ajute pe viitor in domeniul vizat“ , asa cum se arata in raportul hipo.ro privind piata fortei de munca in 2017.

Mai mult, este foarte important sa ai, daca nu un post specific pe care vrei sa lucrezi, cel putin un domeniu care te intereseaza. Chiar daca, la targurile de cariera, datorita multitudinii angajatorilor care isi prezinta oferta de joburi si programe de internship, tentatia de devia de la domeniul vizat doar pentru a-ti incerca norocul si intr-o alta arie este destul de mare, evita sa aplici la anumite joburi doar pentru tu crezi ca ai corespunde cerintelor angajatorului respectiv. In primul rand, un job nu se obtine din noroc. Asa cum ti-am repetat cu diferite ocazii, experienta pentru un job, tradusa sau nu in programe precedente de internship, este elementul diferentiator intre cei care vor doar sa aiba inca un job pe lista de aplicari si cei care s-au pregatit pentru a activa in domeniul in cauza.

Totodata, cu atat mai mult la targurile de cariera, trebuie sa iei in considerare si indecizia si nesiguranta de care dai dovada fata de un angajator care observa ca tu candidezi pentru posturi care nu sunt deloc interconectate sau nici macar din acelasi domeniu. Vei parea un candidat nestatornic, iar companiile, in general, au nevoie de angajati pe termen lung. Cu alte cuvinte, vei fi depus multe CV-uri fara niciun rezultat.

Tocmai din aceste considerente, Baba-Giurgiu Roxana, Analist Resurse Umane la Intelligent Software Systems, conchide ca un candidat ideal trebuie „Sa fie serios; Sa aplice la anunturi doar daca experienta lui corespunde cu cerintele job-ului“. In alta ordine de idei, pentru a-ti gasi joburi in 2017 este mandatoriu sa urmezi sfaturile reprezentantilor companiilor participante la targurile de cariera din Romania si ale specialistilor in domeniu.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro Piata fortei de munca >>