Zilele libere oficiale din 2017 – Cate sunt si cum poti intra in posesia lor

Cel mai mare targ de joburi – Angajatori de TOP – a trecut in mediul online cu o editie virtuala! Toamna aceasta, Angajatori de TOP Virtual reuneste peste 140 de companii si mii de joburi la care ai acces cu un simplu click, din fata laptopului sau de pe dispozitivele mobile, atunci cand esti in miscare! Si pentru ca un angajat responsabil stie din timp care sunt zilele libere de la stat in 2017, te invitam sa consulti calendarul oficial:

Anul Nou
1 ianuarie 2017 – duminica
2 ianuarie 2017 – luni

Ziua Unirii Principatelor Romane
24 ianuarie 2017 – marti

Pastele Catolic si Pastele Ortodox
16 aprilie 2017 – duminica
17 aprilie 2017 – luni

Ziua Internationala a Muncii
1 mai 2017 – luni

Ziua Copilului
1 iunie 2017 – joi

Vezi calendarul zilelor libere in 2017 in varianta completa pe Hipo.ro 

Anul incepe cum nu se poate mai bine pentru salariatii romani! Luna ianuarie aduce 3 zile nelucratoare, la cele de revelion adaugandu-se si Ziua Unirii Principatelor Romane. Urmatoarele zile libere vin in luna aprilie, cand Pastele Catolic si cel Ortodox se sarbatoresc impreuna.

Pentru ca Ziua Copilului a fost acceptata ca zi nationala libera, luna iunie se transforma intr-un adevarat concediu pentru salariati. Data de 1 iunie 2017 pica joi, iar Sarbatoarea Rusaliilor ne mai ofera doua zile libere.

Important de retinut este faptul ca numarul zilelor libere acordate in situatii speciale trebuie agreat cu angajatorul si se ofera doar daca acest lucru este stipulat in contractul de munca semnat in momentul angajarii. Situatiile speciale sunt:

In topul statelor in functie de numarul de zile nelucratoare, Romania nu este tocmai fruntasa. Ea este depasita de tari precum India, Columbia sau Thailanda. Vezi si tu pe ce loc ne aflam si care sunt tarile cu cele mai putine zile libere oficiale!

Esti la inceput de cariera si cauti un job? Sau ai deja experienta relevanta si iti doresti sa faci urmatorul pas din punct de vedere profesional? Vezi lista completa a joburilor pentru studii superioare de pe Hipo.ro si alege-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine.